Over mij

Mijn naam is Belinda Berghuis. Ik ben de moeder van 2 jongens van 11 en 13 jaar en bonusmama van nog 2 jongens van 11 en 15 jaar. Na het behalen van mijn SPH en PABO diploma heb ik mij tijdens de Master Special Educational Needs gespecialiseerd op het gebied van leerproblemen, speciale onderwijszorg en begeleiden en innoveren. Ik heb altijd een drive om mezelf te willen verbeteren.

Voordat ik de overstap maakte naar mijn huidige werk, heb ik ruim 13 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. Eerst als leerkracht en de laatste 8 jaar als intern begeleider. 

In het speciaal onderwijs heb ik mogen genieten van kinderen met ASS, ADHD, hechtingsproblemen, verstoorde sensorische informatie verwerking, syndroom van Down en van nog veel meer andere prachtige kinderen. Wat heb ik veel geleerd van en door deze kinderen, hun ouders en leerkrachten.

Wat ik vooral heb geleerd? Dat je je eigen bril af moet zetten en het vanuit het perspectief van het kind moet bekijken. Wat heeft het kind nodig in plaats van wat hoort er bij het "etiketje"?

 

Mijn drijfveer

Sinds een aantal  jaar werk ik , naast mijn werk als trainer, docent en remedial teacher, met veel plezier en passie als ambulante leer- en gedragscoach, waarbij ik kinderen in het basisonderwijs. Deze kinderen ondersteun ik op het gebied van taakaanpak, emotieregulatie, taakbeleving en leermotivatie. Maar ik begeleid ook kinderen ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs en kinderen met sociale problemen zoals faalangst, laag zelfbeeld, negatieve mindset. Daarnaast geef ik  psycho-educatie over ASS en ADHD o.a.. Veel kinderen zijn behoorlijk vastgelopen en hebben helaas weinig zelfvertrouwen meer.

Het is prachtig werk om te doen! Het geeft mij heel veel voldoening dat ik kinderen zo snel vooruit zie gaan. En het mooie is; als de kinderen de juiste middelen aangereikt krijgen; doen ze het eigenlijk helemaal zelf! Dit gun ik alle kinderen, dat is mijn drijfveer!

 

Klassekind

Omdat ik in mijn werk als ambulante gedragscoach de noodzaak van dit werk zie en de resultaten verbazingwekkend zijn, besloot ik om dit voor meer kinderen te gaan realiseren. Vandaar de start van mijn eigen praktijk Klassekind,  als leer- en gedragscoach.

 

  • Mijn missie is dat je kind weer zelfvertrouwen krijgt.
  • Mijn missie is dat je kind het gevoel heeft dat hij of zij het weer zelf kan en grip op de situatie heeft.
  • Mijn missie is dat je kind trots kan zijn op wie hij of zij is en wat hij of zij kan.

 

En dat doe ik het liefste in de school. Samen met het kind, de ouders en de leerkrachten. 

 

 

Klassekind...

...in de klas aan het werk

...je weer een klassekind voelen!

...horen en ervaren dat je het klasse doet!